Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring Lijstenmaker Heerenveen

6 december 2019

Uw privacy is voor Lijstenmaker Heerenveen van groot belang.
Wij houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene
Verordening Gegevensbescherming (verder: AVG).
Dit betekent dat wij:
– Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij uw persoonlijke gegevens
verwerken, via deze privacyverklaring;
– Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die
nodig zijn voor onze doeleinden;
– Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van uw persoonlijke
gegevens, mocht toestemming verplicht zijn;
– Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om uw persoonlijke gegevens te
beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
– Uw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering
van uw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

Uw gegevens zijn veilig bij ons en wij zullen deze gegevens altijd netjes gebruiken.
In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij het bedrijf Lijstenmaker Heerenveen
allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen heeft of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op
met Lijstenmaker Heerenveen.

Uw account

Bij bepaalde onderdelen van ons bedrijf moet u zich eerst registreren. U moet dan
informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een
account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen
wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw telefoonnummer, IP-adres, NAW-gegevens, e-mailadres en
factuuradres. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie
tot u het account opheft.

Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en
zodat we u makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij het bedrijf. U kunt via uw
account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde
persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Contactformulier
Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen.

Hiervoor gebruiken wij uw NAW-gegevens, telefoonnummer, IP-adres,
betalingsgegevens, e-mailadres, nickname en factuuradres. Dit doen wij op basis van
uw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden
bent met onze reactie.

Toegang portaal

Met ons portaal krijgt u toegang tot een beheeromgeving waar u zelf dingen kunt
instellen, opgeven en wijzigen voor het bedrijf. Wij houden bij wat u gedaan heeft en
wanneer, zodat daar bewijs van is.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, NAW-gegevens, factuuradres, IP-adres en
telefoonnummer. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze
informatie tot het einde van de dienstverlening aan u.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde
persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Afhandelen bestelling
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze
netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze
bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie
over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij uw NAW-gegevens, telefoonnummer, IP-adres, factuuradres, emailadres
en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij
bewaren deze informatie tot twee jaar nadat uw bestelling is afgerond. Bepaalde
klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde
persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Locatiegegevens
Soms is het nodig voor ons bedrijf Lijstenmaker Heerenveen om te achterhalen op
welke plek u bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als u dan
toestemming geeft, krijgen wij deze informatie.
Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op uw telefoon, tablet
of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals
Google of Apple) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de partijen die nodig zijn om de hierboven genoemde diensten
te leveren, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere
bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de
politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Statistieken
Wij houden statistieken bij over het gebruik van ons bedrijf, maar deze gegevens zijn
altijd geanonimiseerd .

Cookies
Ons bedrijf gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in
kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee
zien dat u ons weer bezoekt.
U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen
van ons bedrijf werken dan niet goed meer.
Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het
gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de
cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te
beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:
– Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam
en wachtwoord
– Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL)
waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer
uw persoonsgegevens invoert

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer ons bedrijf wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen.
Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij
zullen ons best doen wijzigingen aan uw door te geven.

Uw rechten

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u
altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:
– uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
– inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
– het laten corrigeren van fouten
– het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
– intrekken van toestemming
– een bepaalde verwerking beperken
– bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen
gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan uw verzoek voldoen. Deze termijn kan
echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten
van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen,
zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Klacht indienen

Als u een klacht in wilt dienen over het gebruik van uw persoonsgegevens kunt u een
e-mail sturen naar info@lijstenmakerheerenveen.nl.
Wij pakken elke klacht intern op en communiceren dit verder met u.

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een
klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Lijstenmaker Heerenveen
Burgemeester Falkenaweg, 150
8443DE Heerenveen
E-mailadres: info@lijstenmakerheerenveen.nl
Telefoon: 0625426400
KvK nummer: 70408491